släktforskning

Börja släktforska.

Funderar du på att börja släktforska?

Idag finns det många vägar att gå för att finna sina rötter, det mest vanliga idag är Ancestry.se. Man hittar många anfäder och släktträdet växer snabbt.

Tyvärr så är det väldigt lätt att informationen blir fel, så jag rekommenderar att du börjar från grunden och lär dig att leta i kyrkböcker så att du kan kolla att all information som dyker upp verkligen stämmer. Man skall alltid vara källkritisk och inom släktforskningen är det extra viktigt att informationen är riktig.

Sedan kommer den dagen då Internet inte räcker till och du måste besöka ett av alla kyrkarkiv och då är det bra att ha lärt sig släktforskning från grunden.

Jag lärde mig allt för sent att vara riktigt källkritisk vilket gjorde att när jag fick veta att jag hade fel information på några anfäder så fanns det 300 personer i trädet och då var det bara att börja läsa kyrkböcker och korrigera alla fel som fanns.

Jag rekommenderar alla att gå en grundkurs. Prata med ett studieförbund i din närhet.

Då jag jobbar på Medborgarskolan kan jag varmt rekommendera Medborgarskolans kurser i släktforskning.

 

För dig som håller på har jag några sidor med förkortningar, ett litet lexikon samt en sida över gamla sjukdommar, du hittar dessa uppe till höger på denna sida.

 

 

COPYRIGHT © 2016 | ALL RIGHTS RESERVED

mail@peterahs.se